Kaymakpare Tarifi
Kaymakpare tarifi: Kaymakpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymakpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
45 adet
Kaymakpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 300 gram kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 - 5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1/4 adet limonun suyu
Kaymakpare tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
- Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım.
- 10 dakika kadar kaynadıtan sonra limon suyunu sıkıp altını kapatalım. Soğumaya bırakalım.
- Malzemeleri yoğurma kabına alalım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayalım. Tepsimize dizip 170 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra 2 dakika kadar bekletip şerbeti dökelim. Soğuk servis edelim.nAfiyet olsun.