Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymakpare Tarifi

Kaymakpare

Kaymakpare Tarifi

Kaymakpare tarifi: Kaymakpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymakpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymakpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 300 gram kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 - 5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 adet limonun suyu

Kaymakpare tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
  • Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım.
  • 10 dakika kadar kaynadıtan sonra limon suyunu sıkıp altını kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Malzemeleri yoğurma kabına alalım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayalım. Tepsimize dizip 170 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra 2 dakika kadar bekletip şerbeti dökelim. Soğuk servis edelim.nAfiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025