Kaymakpare Tarifi
Kaymakpare tarifi: Kaymakpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymakpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kaymakpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 200 gram kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un (aldığı kadar) (ele yapışmayan olana dek eklenecek)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Kaymakpare tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbeti yaparak tatlımıza başlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıp 5-6 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için kaymak, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini alıp biraz harmanlayalım.
- Unu da kontrollu şekilde ekleyip yuvarlanacak kıvama gelene dek yoğuralım.
- Hamuru çok hassas yuvarlamak biraz zor olabiliyor, sürekli un eklemeyin ele yapışmıyorsa tamamdır.
- İstediğimiz büyüklükte yuvarlayalım. 160 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim.
- Fırından çıkınca dikkatlice yağlı kağıt serili tepsiden farklı kaba alıp yerleştirelim. Dikkat edelim dağılmasın. Soğuk şerbeti sıcak tatlıyla buluşturalım.
- Şerbeti yemek kaşığıyla her birinin üstüne dökerek pay edelim. Afiyet olsun.