Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymakpare Tarifi

Kaymakpare

Kaymakpare Tarifi

Kaymakpare tarifi: Kaymakpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymakpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymakpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 200 gram kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un (aldığı kadar) (ele yapışmayan olana dek eklenecek)

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Kaymakpare tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbeti yaparak tatlımıza başlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıp 5-6 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için kaymak, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini alıp biraz harmanlayalım.
  • Unu da kontrollu şekilde ekleyip yuvarlanacak kıvama gelene dek yoğuralım.
  • Hamuru çok hassas yuvarlamak biraz zor olabiliyor, sürekli un eklemeyin ele yapışmıyorsa tamamdır.
  • İstediğimiz büyüklükte yuvarlayalım. 160 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim.
  • Fırından çıkınca dikkatlice yağlı kağıt serili tepsiden farklı kaba alıp yerleştirelim. Dikkat edelim dağılmasın. Soğuk şerbeti sıcak tatlıyla buluşturalım.
  • Şerbeti yemek kaşığıyla her birinin üstüne dökerek pay edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025