Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymakpare Tarifi

Kaymakpare

Kaymakpare Tarifi

Kaymakpare tarifi: Kaymakpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymakpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymakpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 kutu kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kaymakpare tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Sonra limon suyunu ekleyip 4-5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamur için bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu kontrollü ekleyin. Kurabiye hamuru gibi bir kıvam alacak.
  • Katı olursa şerbeti güzel çekmez. Kaymak olduğu için yumuşak olursa da dağılabilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Ortalarına biraz bastırıp yassılaştırın.
  • Bu ölçüden büyük dikdörtgen borcamı dolduracak miktar çıkıyor.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 30-40 dakika pişirin.
  • Pembeleşmeden sararınca çıkarın. İlk sıcağı geçince soğuk şerbeti gezdirerek ilave edin. Şerbeti çekince servise hazır. Afiyet olsun.

Kaymakpare tarifinin püf noktası nedir?

Unu kontrollü ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025