Kaymakpare Tarifi
Kaymakpare tarifi: Kaymakpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymakpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kaymakpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 kutu kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kaymakpare tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Sonra limon suyunu ekleyip 4-5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamur için bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu kontrollü ekleyin. Kurabiye hamuru gibi bir kıvam alacak.
- Katı olursa şerbeti güzel çekmez. Kaymak olduğu için yumuşak olursa da dağılabilir.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Ortalarına biraz bastırıp yassılaştırın.
- Bu ölçüden büyük dikdörtgen borcamı dolduracak miktar çıkıyor.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 30-40 dakika pişirin.
- Pembeleşmeden sararınca çıkarın. İlk sıcağı geçince soğuk şerbeti gezdirerek ilave edin. Şerbeti çekince servise hazır. Afiyet olsun.
Kaymakpare tarifinin püf noktası nedir?
Unu kontrollü ekleyin.