Kaymaklı Un Helvası Tarifi
Kaymaklı Un Helvası tarifi: Kaymaklı Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 tabaklık
Kaymaklı Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram süt kaymağı
- 100 gram tereyağı
- 10 yemek kaşığı tereyağı
- 12 adet ceviz
- 1 su bardağı süt
- 150 gram toz şeker
- 1 kahve fincanı pekmez
- 1 adet yumurta
Kaymaklı Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Kaymak ve tereyağı eriyince kaynatmadan elenmiş un ilave edilir.
- Kaşığın tersi ile bastırılarak topak kalmayacak şekilde kavrulur. (Unun çiğ kokusu çıkmalı)
- Rengi altın rengini alınca 2-3 dakika daha kavurup iri kıyılmış cevizler ilave edilir.
- Ayrı bir yerde sütlü şerbetini yapmak için: yumurta ve şeker beyaz renk alana kadar tel çırpıcı ile çırpılır.
- Süt ve pekmez ilave edilerek bir süre daha çırpılır.
- Şerbeti dökerken ocağın altını kapatabilirsiniz, sıçradığı için önlem almış olursunuz.
- Şerbeti ilk döktüğünüzde cıvık gelebilir ama un iyice çektiği zaman kıvamını tam anlamıyla alacaktır.
- Şerbeti ekledikten sonra da ocağın altını açıp, bir süre daha kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Şerbeti iyice içine çekince servis tabağına alarak üzerine ceviz ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kaymaklı Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Unun iyice kavrulması gerekir. Şerbeti öncesinden de yapıp bekletebilirsiniz, un kavrulurken ocağın altı açık bırakmamakta fayda var, hızlı yanabilir. Şerbet eklendikten sonra da muhakkak 5 dakika pişirilmeli içerisinde yumurta olduğu için çiğ kalmamalı.