Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Poğaça Tarifi

Kaymaklı Poğaça

Kaymaklı Poğaça Tarifi

Kaymaklı Poğaça tarifi: Kaymaklı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram kaymak
  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya

Kaymaklı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt, şeker ve mayayı bir kaba koyup karıştırıyoruz. Ardından 2 dakika ön mayalamaya bırakıyoruz.
  • Ön mayalama bittikten sonra kabın içine oda sıcaklığında olan kaymak, tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, un ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp, 15-20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan poğaçalara açma şeklini veriyoruz. Ardından fırın tepsisine alıp, tepside 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 20 dakika sonra yumurta sarısını sürüp, susamını ekleyip, fırına veriyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Kaymaklı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Fırınların performansı değişeceğinden, kontrollü pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025