Kaymaklı Poğaça Tarifi
Kaymaklı Poğaça tarifi: Kaymaklı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kaymaklı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kaymak
- 100 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
Kaymaklı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, şeker ve mayayı bir kaba koyup karıştırıyoruz. Ardından 2 dakika ön mayalamaya bırakıyoruz.
- Ön mayalama bittikten sonra kabın içine oda sıcaklığında olan kaymak, tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, un ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp, 15-20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan poğaçalara açma şeklini veriyoruz. Ardından fırın tepsisine alıp, tepside 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- 20 dakika sonra yumurta sarısını sürüp, susamını ekleyip, fırına veriyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Kaymaklı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Fırınların performansı değişeceğinden, kontrollü pişirin.