Kaymaklı Pancar Tarifi
Kaymaklı Pancar tarifi: Kaymaklı Pancar için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Pancar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kaymaklı Pancar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet pancar
- 1 yemek kaşığı kaymak
- 2 dilim köy ekmeği
- 1,5 yemek kaşığı tulum peyniri
- 5-6 adet ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kaymaklı Pancar tarifi nasıl yapılır?
- Pancarlarınıza hafif çizikler atın. Zeytinyağı da gezdirerek, yağlı kağıdın üzerine alın. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen pancarlarınızı fırından alıp, ılık bir hale gelmesi için bir köşeye alın. Ilıklaştığında kabuklarını soyun ve çatal yardımı ile ezin ya da mutfak robotundan da geçirin.
- Ezdiğiniz pancarın içine kaymağı ekleyip karıştırın. Tuzunu, karabiberini ve peynirin yarısını ilave edin.
- Ekmeklerinizi tavada kızartın ya da fırında hafifçe ısıtın.
- Kızaran ekmeklerinizin üstüne pancarlı karışımı sürün. Kalan peyniri ve çekilmiş cevizi ekmeklerinize paylaştırıp servis edin.
Kaymaklı Pancar tarifi için servis önerisi
Tulum peyniri yerine keçi peyniri de kullanabilirsiniz. Ceviz pancarlarınızın üstüne antep fıstığı kullanabilirsiniz.