Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Krep Tarifi

Kaymaklı Krep

Kaymaklı Krep Tarifi

Kaymaklı Krep tarifi: Kaymaklı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı kaymak
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Krepleri Pişirmek İçin:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kaymaklı Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Bir karıştırma kasesinde un hariç tüm malzemeyi mikser yardımıyla karıştırın.
  • Karışan sıvı malzemelerin üzerine azar azar unu ekleyin.
  • Krepleri pişireceğiniz tavayı ısıtın.
  • Isınan tavaya peçete yardımıyla sıvı yağı yayın.
  • Krep karışımından 1 kepçe alıp tavaya dökün ve tavayı yuvarlayarak karışımı ince bir tabaka olacak şekilde yayın.
  • Alt kısmını kontrollü olarak orta ateşte pişirin ve spatula yardımıyla tersine çevirerek pişirmeye devam edin.
  • Pişen krepleri tabağa alın ve içerisine bal ve kaymak koyup yuvarlayarak servis edin.

Kaymaklı Krep tarifi için servis önerisi

Bal ve kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025