Kaymaklı Krep Tarifi
Kaymaklı Krep tarifi: Kaymaklı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kaymaklı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 su bardağı kaymak
- 6 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
Krepleri Pişirmek İçin:
Kaymaklı Krep tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kasesinde un hariç tüm malzemeyi mikser yardımıyla karıştırın.
- Karışan sıvı malzemelerin üzerine azar azar unu ekleyin.
- Krepleri pişireceğiniz tavayı ısıtın.
- Isınan tavaya peçete yardımıyla sıvı yağı yayın.
- Krep karışımından 1 kepçe alıp tavaya dökün ve tavayı yuvarlayarak karışımı ince bir tabaka olacak şekilde yayın.
- Alt kısmını kontrollü olarak orta ateşte pişirin ve spatula yardımıyla tersine çevirerek pişirmeye devam edin.
- Pişen krepleri tabağa alın ve içerisine bal ve kaymak koyup yuvarlayarak servis edin.
Kaymaklı Krep tarifi için servis önerisi
Bal ve kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.