Kaymaklı Kolay Ayva Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Kolay Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Kolay Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Kolay Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kaymaklı Kolay Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet ayva
- 3 yemek kaşığı toz şeker (her bir ayva parçası için)
- 1 adet çubuk tarçın
- 10-12 adet karanfil
- 1/2 su bardağı su
Ayvaların kararmaması için:
Servis için:
- 1 tutam antep fıstığı
- 1 küçük boy kase kaymak
Kaymaklı Kolay Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayva tatlısı hazırlamak için ilk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine limonu sıkın.
- Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.
- Çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
- Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin.
- Kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
- Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin.
- Ayvaların her birinin üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri dökün.
- Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.
- Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
- Kaymak ve Antep fıstığı ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaymaklı Kolay Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Hazırlamış olduğunuz ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin.