Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre su
- 3,5 su bardağı şeker (700 g)
- 1 paket Kemalpaşa tatlısı (20-24 adet)
- 1 paket Kaymak (180 g)
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp şerbetini hazırlamaya başlayın. Şeker eriyip kaynayana dek orta ateşte pişirin.
- Şerbeti kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra Kemalpaşa tatlılarını içerisine atıp ara ara karıştırın.
- Yaklaşık 10-15 dakika kadar şerbetle beraber kaynatın. Bu sırada Kemalpaşa tatlıları şerbeti güzelce çekecek ve şerbet de yoğunlaşacaktır.
- Tatlıların şerbeti çektiğine emin olduktan sonra bir kevgir yardımıyla alın.
- Tatlıları soğuması için bir borcama veya yayvan bir tabağa alın.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra Kemalpaşa tatlılarını yatay olarak ikiye kesin.
- Ardından yıldız uçlu bir sıkma torbası hazırlayın. Sütaş Kaymak'ı sıkma torbası içerisine yerleştirin.
- Yarıya kestiğiniz Kemalpaşa tatlılarının tabanının içerisine sıkma torbasındaki Sütaş Kaymak'ı dıştan içe olacak şekilde sıkın.
- Kemalpaşa tatlılarının kestiğiniz üst kısmını da Sütaş Kaymak'ın üzerine yerleştirin. Üst kısmına minik bir süsleme olacak şekilde Sütaş Kaymak'tan tekrar sıkın.
- Servis etmeden önce tercihen buzdolabında muhafaza edin. Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun!