Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre su
  • 3,5 su bardağı şeker (700 g)
  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı (20-24 adet)
  • 1 paket Kaymak (180 g)
  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
  • Şeker ve suyu bir tencereye alıp şerbetini hazırlamaya başlayın. Şeker eriyip kaynayana dek orta ateşte pişirin.
  • Şerbeti kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra Kemalpaşa tatlılarını içerisine atıp ara ara karıştırın.
  • Yaklaşık 10-15 dakika kadar şerbetle beraber kaynatın. Bu sırada Kemalpaşa tatlıları şerbeti güzelce çekecek ve şerbet de yoğunlaşacaktır.
  • Tatlıların şerbeti çektiğine emin olduktan sonra bir kevgir yardımıyla alın.
  • Tatlıları soğuması için bir borcama veya yayvan bir tabağa alın.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra Kemalpaşa tatlılarını yatay olarak ikiye kesin.
  • Ardından yıldız uçlu bir sıkma torbası hazırlayın. Sütaş Kaymak'ı sıkma torbası içerisine yerleştirin.
  • Yarıya kestiğiniz Kemalpaşa tatlılarının tabanının içerisine sıkma torbasındaki Sütaş Kaymak'ı dıştan içe olacak şekilde sıkın.
  • Kemalpaşa tatlılarının kestiğiniz üst kısmını da Sütaş Kaymak'ın üzerine yerleştirin. Üst kısmına minik bir süsleme olacak şekilde Sütaş Kaymak'tan tekrar sıkın.
  • Servis etmeden önce tercihen buzdolabında muhafaza edin. Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025