Kaymaklı Kayısı Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Kayısı Tatlısı tarifi: Kaymaklı Kayısı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Kayısı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Kaymaklı Kayısı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 180 gram Kaymak
- 2 su bardağı su
- 3/4 su bardağı şeker
- 25 adet kuru kayısı (jumbo boy)
- 1/2 çay bardağı file antep fıstığı
Kaymaklı Kayısı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
- Su ve şekeri bir tencereye alın. Yavaşça kaynamaya başlayınca kuru kayısıları ilave edin ve karıştırın.
- 7-8 dakika kadar bu şekilde kaynatın.
- Şerbet yoğunlaşmadan kayısıları bir maşa yardımıyla tencereden alıp bir tabağa alın ve soğumalarını bekleyin.
- Eğer kuru kayısılar kesik değilse, soğuduktan sonra bıçakla keserek açın.
- Bir tatlı kaşığı yardımıyla Sütaş Kaymak'ı kayısıların içine doldurun. Her bir kayısı için 1 tatlı kaşığına yakın Sütaş Kaymak yeterli olacaktır.
- Ardından Sütaş Kaymak doldurduğunuz kayısıları file Antep fıstığıyla kaplayın. Aşamaları tüm kayısılar bitinceye dek tekrar edin.
- Buzdolabına kaldırmadan hemen tüketin. Afiyet olsun!
Kaymaklı Kayısı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kayısıların şekerlenmemesi için sadece yumuşayana dek pişirmeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz şerbet hazırlamadan sıcak suyun içerisinde bekleterek de yumuşamalarını sağlayabilirsiniz.