Kaymaklı İncir Dolması Tarifi
Kaymaklı İncir Dolması tarifi: Kaymaklı İncir Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı İncir Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kaymaklı İncir Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 180 gram Kaymak
- 10 adet incir
- 10 adet kuru kayısı
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Kaymaklı İncir Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları sıcak suda 5 dakika bekletin. İncirlerin üstünden bıçak yardımı ile bir kapak kesin ve içlerini çay kaşığı ile boşaltın.
- Ayırdığınız incir içlerini, yumuşamış kayısıları, cevizi ve tarçını püre haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
- Hazırladığınız harcı incirlerin içine, üstüne taşacak şekilde tekrar doldurun.
- Hazırladığınız dolmaları bir tepsiye dizin ve 200 derecelik alt, üst, fanlı fırında 20 dakika pişirin.
- Pişen incir dolmalarını oda sıcaklığında soğutun ve üzerinde soğuk Sütaş Kaymak ile servis edin. Afiyet olsun!