Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı İncir Dolması Tarifi

Kaymaklı İncir Dolması

Kaymaklı İncir Dolması Tarifi

Kaymaklı İncir Dolması tarifi: Kaymaklı İncir Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı İncir Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı İncir Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 180 gram Kaymak
  • 10 adet incir
  • 10 adet kuru kayısı
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Kaymaklı İncir Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Kayısıları sıcak suda 5 dakika bekletin. İncirlerin üstünden bıçak yardımı ile bir kapak kesin ve içlerini çay kaşığı ile boşaltın.
  • Ayırdığınız incir içlerini, yumuşamış kayısıları, cevizi ve tarçını püre haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Hazırladığınız harcı incirlerin içine, üstüne taşacak şekilde tekrar doldurun.
  • Hazırladığınız dolmaları bir tepsiye dizin ve 200 derecelik alt, üst, fanlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Pişen incir dolmalarını oda sıcaklığında soğutun ve üzerinde soğuk Sütaş Kaymak ile servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025