Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça Tarifi
Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça tarifi: Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet orta boy
Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 tutam dereotu (ince doğranmış)
- 200 gram kaymak
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
Üzeri için:
Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için gerekli tüm malzemeler yoğrularak hamur hazırlanır.
- Bu büyüklükte yapmak için 15 parçaya ayrılır.
- Elle açılıp beyaz peynir ve ceviz karışımı koyularak istenilen şekil verilerek tepsiye alınır.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp arzuya göre susam veya çörek otu serpilir.
- Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.