Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça Tarifi

Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça

Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça Tarifi

Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça tarifi: Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 tutam dereotu (ince doğranmış)
  • 200 gram kaymak
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta

Kaymaklı Dereotlu Pratik Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için gerekli tüm malzemeler yoğrularak hamur hazırlanır.
  • Bu büyüklükte yapmak için 15 parçaya ayrılır.
  • Elle açılıp beyaz peynir ve ceviz karışımı koyularak istenilen şekil verilerek tepsiye alınır.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp arzuya göre susam veya çörek otu serpilir.
  • Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025