Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Cevizli Poğaça Tarifi

Kaymaklı Cevizli Poğaça

Kaymaklı Cevizli Poğaça Tarifi

Kaymaklı Cevizli Poğaça tarifi: Kaymaklı Cevizli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Cevizli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Cevizli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 100 gram kaymak
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)

Üzeri için:

  • 1 adet küçük boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı susam

Kaymaklı Cevizli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı yoğurma kabına alarak ılık süt ile karıştırarak çözdürün.
  • Üzerine sıvı yağı, tuzu ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
  • Un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve üzerini bir bezle kapatarak yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
  • Dinlenen hamuru ikiye bölerek her iki hamuru da dikdörtgen şeklinde, yarım parmak inceliğinde açın.
  • Hamurların üzerine kaymağı sürün ve üzerine kıyılmış ceviz serpin.
  • Hamurları rulo yaparak 2-3 parmak kalınlığında dilimleyerek 20 parça elde edin.
  • Kestiğiniz dilimleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

Kaymaklı Cevizli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Ceviz yerine fındık, badem ya da dilediğiniz başka bir kuru yemiş çeşidini kullanarak poğaçalarınızı hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025