Kaymaklı Cevizli Kurabiye Tarifi
Kaymaklı Cevizli Kurabiye tarifi: Kaymaklı Cevizli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Kaymaklı Cevizli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İç dolgusu için:
- 1 avuç ceviz içi
- 2 yemek kaşığı kaymak
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kaymaklı Cevizli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Margarin, ayçiçek yağı, toz şeker ve yoğurdu bir yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın.
- Ardından elediğiniz unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın ve en son kabartma tozunu da ilave ederek, kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra avcunuzla bastırarak daire şeklinde bir hamur elde edin.
- Bu dairenin tam ortasına biraz kaymak ve ceviz koyduktan sonra, yuvarlak olacak şekilde kapatın ve hamurun birleştiği yer altta kalacak şekilde, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra, soğumasını bekleyin ve üstlerine pudra şekeri serperek servis edin.
Kaymaklı Cevizli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiye hamurunu yoğurmaya başlamadan önce margarinin oda ısısında olması, kıvamında bir hamur elde etmeniz için çok önemli.