Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ayva için:
- 3 adet büyük boy ayva
- 1 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker (her bir yarım ayvanın üzerine dökülecek ölçü)
- 2-3 adet ayva çekirdeği
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı kaymak
- 1 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce 3 adet ayvamızı soyuyoruz, daha sonra ikiye bölüyoruz dikey şekilde, ayvalarımızın içini bir kaşık yardımıyla temizliyoruz. İçinden çıkan çekirdekleri ayırıyoruz.
- Daha sonra ayvalarımızı sudan geçiriyoruz ve yayvan bir tencereye sıralayalım. Oyuk yerleri yukarıya bakacak şekilde. Her ayvanın içine 2.5 yemek kaşığı toz şeker dökün. Çekirdekleri de tencereye ekleyin.
- Son olarak 1 su bardağı suyu ayvaların üzerinde gezdir. Ocağa alıyoruz tencereyi ilk 5 dakika kaynatıyoruz sonra kısık ateşte 1.5 saat pişirelim kapağı kapalı olarak.
- 1 saatten sonra ayvalarımızı kontrol edelim. Ayvadan ayvaya fark edebiliyor. Bazen 1 saat 15 dakika da yeterli oluyor. Ayvaların pişip bir çatal yardımıyla öğrenebilirsiniz.
- Ayvalar piştikten sonra bir borcama alalım, sırayla dizelim, yine ve tenceredeki suyunu da alalım. Borcama soğumaya bırakalım.
- Kaymak, ince çekilmiş ceviz ve Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Ayva tatlısının renginin koyu renk olması için ilk 5 dakika yüksek ateşte kaynaması sonrada kısık ateşte 1.5 saat yavaş yavaş pişmesi gerekiyor.