Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet ayva (ve çekirdekleri)
  • 4 adet karanfil
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 parça ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı kaymak

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle ayvaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayırın.
  • Daha sonra soyduğunuz ayvaları tencereye alıp, her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker ekleyin.
  • Ayırdığınız çekirdekleri de tencerenin içine koyun ve karanfilleri de ayvaların üzerine ekleyin.
  • Bu şekilde hazırladığınız tencerenizin içerisine 3 su bardağı su ekleyip tencerenizi ocağa koyup, kaynatmaya başlayın.
  • Şerbetiniz kaynayınca altını kısın ve kısık ateşte ayvalar kırmızı rengi alıp, şerbetiniz koyulaştığı an ocağınızı kapatın. Tatlınızı soğumaya bırakın.
  • Tatlınız soğuduktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz daha sonra 1 yemek kaşığı kaymak ve kaymağın üzerine bir ceviz koyarak servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun.

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Soyduğunuz ayva kabuklarını atmazsanız tencerede uzun süre kaynayacağından dolayı ayvaların yanmasını engeller. Dilerseniz bir adet kabuk tarçında atarak tarçının muhteşem kokusunu da tatlınıza ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025