Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet büyük boy ayva
- 3 adet elma
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 1 avuç nar
- 12 fincan şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 200 gram kaymak
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları iyice yıkayıp ortadan ikiye bölüyoruz. Ortalarını oyuyoruz. Sert kısmını çıkaracağız. Kabuklarını ve ortada çıkan çekirdekleri atmıyoruz.
- Kalın tabanlı yayvan tencerenin içine ayvanın kabuklarını diziyoruz. Sonra çanak şeklindeki ayvalarımızı da üzerine koyuyoruz. Çekirdeklerini de serpiştiriyoruz.
- Her bir ayva çanağı için 2 fincana yakın şekeri ayvaların üzerine döküyoruz. Çubuk tarçın, karanfil, 1 avuç nar ve 2 bardak suyu da içine ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ayvaları geniş bir borcama diziyoruz. Kalan suyunu biraz daha jöleleşmesi için 15 dakika pişiriyoruz.
- Elmaları rendeleyip 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığ tarçını soteliyoruz. Sotelenen elmaları ayva çanaklarına eşit miktarda koyuyoruz.
- Jöleleşen suyu süzdürüp ayvaların üzerine eşit miktarda döküyoruz. 180° derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Ayva sosu çok önemli jöleleşene kadar pişirilmeli.
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi için servis önerisi
1 yemek kaşığı kaymak ile birlikte buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra servis edilmeli.