Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy ayva
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 fincan toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı vişne reçeli
  • 1 çimdik gıda boyası
  • 1 çorba kaşığı kaymak
  • 1 çay kaşığı toz antep fıstığı

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaları güzelce yıkayın. İkiye bölün ve kabuklarını soyun ve içini temizleyin. Ayvanın hiçbir şeyini atmayın.
  • Kabuklarını tencerenin altına koyun üzerine ayvaları ekleyin. Üzerine her birine 1'er fincan toz şeker ekleyin. Tarçını ve karanfili de ekleyin.
  • 1 su bardağının içine 2 tatlı kaşığı vişne reçelini ve bir çimdik gıda boyası tozunu ekleyip karıştırın ve suyu tencereye ekleyin.
  • 30-35 dakika yumuşaklığını kontrol ederek pişirin. Soğuduktan sonra kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025