Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy ayva
- 2 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 1 fincan toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı vişne reçeli
- 1 çimdik gıda boyası
- 1 çorba kaşığı kaymak
- 1 çay kaşığı toz antep fıstığı
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları güzelce yıkayın. İkiye bölün ve kabuklarını soyun ve içini temizleyin. Ayvanın hiçbir şeyini atmayın.
- Kabuklarını tencerenin altına koyun üzerine ayvaları ekleyin. Üzerine her birine 1'er fincan toz şeker ekleyin. Tarçını ve karanfili de ekleyin.
- 1 su bardağının içine 2 tatlı kaşığı vişne reçelini ve bir çimdik gıda boyası tozunu ekleyip karıştırın ve suyu tencereye ekleyin.
- 30-35 dakika yumuşaklığını kontrol ederek pişirin. Soğuduktan sonra kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.