Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet ayva
- 1 adet çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- 2-3 yemek kaşığı hibiskus
- 1,5 su bardağı su
- 12 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları soyup ikiye kesip limonlu suda bekletin. Soyduğumuz ayva kabuklarını ve ayvanın çekirdeklerini tencerenin dibine yerleştirin.
- Ayvaları tencereye dizin. Her yarım ayva için ikişer tepeleme yemek kaşığı olmak üzere toz şekeri ayvaların çukur kısımlarına doldurun.
- Karanfil ve tarçın ekleyin. 1,5 su bardağı su ilave edip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte şeker sulanıncaya kadar bekleyin ve sonrasında ayvaların üzerine 2-3 yemek kaşığı hibiskus ekleyin.
- Pişirmeye devam edin. Arada kaşık ile şerbetinden alıp ayvaların üzerine gezdirin.
- Ayvalar yumuşayıp rengi güzelleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp arzu ettiğiniz şekilde ceviz, fıstık ve kaymak ile süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!