Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet ayva
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 2-3 yemek kaşığı hibiskus
  • 1,5 su bardağı su
  • 12 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 200 gram kaymak

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaları soyup ikiye kesip limonlu suda bekletin. Soyduğumuz ayva kabuklarını ve ayvanın çekirdeklerini tencerenin dibine yerleştirin.
  • Ayvaları tencereye dizin. Her yarım ayva için ikişer tepeleme yemek kaşığı olmak üzere toz şekeri ayvaların çukur kısımlarına doldurun.
  • Karanfil ve tarçın ekleyin. 1,5 su bardağı su ilave edip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte şeker sulanıncaya kadar bekleyin ve sonrasında ayvaların üzerine 2-3 yemek kaşığı hibiskus ekleyin.
  • Pişirmeye devam edin. Arada kaşık ile şerbetinden alıp ayvaların üzerine gezdirin.
  • Ayvalar yumuşayıp rengi güzelleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp arzu ettiğiniz şekilde ceviz, fıstık ve kaymak ile süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025