Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Meyve için:

  • 5 adet ayva
  • 15 yemek kaşığı toz şeker (her ayvanın üzerine 1,5 yemek kaşığı gelecek şekilde)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 küçük boy kase ayva çekirdeği

Renk vermesi için:

  • 15 adet hibiskus
  • 1 kase vişne
  • 3 su bardağı su

İç harcı için:

  • 4 adet orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (elma tatlıysa gerek yok, ekşi elmaya ekleniyor)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 15 adet ceviz

Üzeri için:

  • 1 paket kaymak
  • 1 avuç ceviz

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tatlıya rengini verecek sosu yapmakla başlıyoruz.
  • Bir sos tenceresine su, hibisküs çiçeği ve vişneler eklenir, 7 dakika kaynatılıp altı kapatılır ve dinlendirilir. (Suyunu çok çekmemesi için fazla kaynatmayalım, demlendirme işlemiyle de rengini iyice suya verecektir.)
  • Ardından ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye kesilir. (Daha güzel bir görüntü olması için saplı yapraklı kısmından değil, enine kesilir. Altı düz durmazsa hafif tıraşlanarak düzeltilir.)
  • İç çekirdekleri çıkartılarak sert kısımlar iyice temizlenir. Geniş bir tencereye ayvalar yerleştirilir. (Çukur tarafları bize bakıyor olmalı.) Çukur kısımlara şeker serpiştirilir.
  • Kenar boşluklara ayvanın iç çekirdeği ve çubuk tarçın konulur. Demlendirilen hibisküs ve vişne suyu karışımı süzülerek eklenir.
  • Ağzı kapatılarak ocağın altı orta ateş olacak şekilde açılır. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altı kısılır.
  • Ayvalar sertliğini kaybedip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Pişme devam ederken bir kaşık yardımı ile içindeki suyundan üzerlerine dökülerek, rengin her yerine gelmesi sağlanır. (Ara ara ayvaları dağıtmadan çevirebilirsiniz.)
  • Ayrı bir tavada kabukları soyulup rendelenmiş elmalar şeker ilave edilip sotelenir.
  • Altı kapandıktan sonra tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Pişen ayvalar servis tabağına alınır, çukur kısmına ceviz parçaları serpiştirilip üzerine elmalı harcı konulur.
  • En üste kaymak ve cevizle süslenerek arzu edilirse ayvanın pişen suyundan üzerine gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025