Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet ayva
  • 2 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (her yarım ayva için)
  • 1 avuç ayva çekirdeği (suyuna renk ve kıvam verecek olan en önemli malzeme)
  • 5-6 adet karanfil (arzuya göre)
  • 1 yemek kaşığı kaymak (arzuya göre)

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvalar güzelce yıkanır ve kabukları soyularak ikiye bölünür, çekirdekleri temizlenir ve sağlam olanlar kenara ayrılır.
  • Ayvalar kararmasın diye soyduklarınız limonlu suda bekletilir. Hepsini soyduktan sonra tencereye dizilir ve üzerilerine üçer yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.
  • Çok tatlı veya daha az şekerli isteğe göre değişir ama 3 kaşık ideal.
  • Çekirdekler eklenir 2 küçük çay bardağı su eklenir, arzuya göre karanfil eklenir ve kapağı kapatılarak kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 1 saat pişirilir.
  • Ayvanın cinsine göre pişme süresi değişebilir. Çok sert ayva ise daha uzun da olabilir. Yumuşak ayva ise daha kısa da sürebilir.
  • Kontrol etmekte fayda var. Pişen tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.
  • Üzerine kaymak, dondurma, ceviz, fındık, Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz. Ya da sade tercih edebilirsiniz afiyet şeker olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025