Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet ayva
- 2 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker (her yarım ayva için)
- 1 avuç ayva çekirdeği (suyuna renk ve kıvam verecek olan en önemli malzeme)
- 5-6 adet karanfil (arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı kaymak (arzuya göre)
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvalar güzelce yıkanır ve kabukları soyularak ikiye bölünür, çekirdekleri temizlenir ve sağlam olanlar kenara ayrılır.
- Ayvalar kararmasın diye soyduklarınız limonlu suda bekletilir. Hepsini soyduktan sonra tencereye dizilir ve üzerilerine üçer yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.
- Çok tatlı veya daha az şekerli isteğe göre değişir ama 3 kaşık ideal.
- Çekirdekler eklenir 2 küçük çay bardağı su eklenir, arzuya göre karanfil eklenir ve kapağı kapatılarak kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 1 saat pişirilir.
- Ayvanın cinsine göre pişme süresi değişebilir. Çok sert ayva ise daha uzun da olabilir. Yumuşak ayva ise daha kısa da sürebilir.
- Kontrol etmekte fayda var. Pişen tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.
- Üzerine kaymak, dondurma, ceviz, fındık, Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz. Ya da sade tercih edebilirsiniz afiyet şeker olsun.