Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ayva için:

  • 2 adet ayva
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 15 gram nar çiçeği
  • 1 yemek kaşığı kaymak

Kıtı katman için:

  • 100 gram un
  • 50 gram tereyağı
  • 15 gram şeker

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvalar güzelce soyulur.
  • İçlerindeki çekirdekli kısım alınır.
  • Ayvanın kabukları ve çekirdekleri ayvanın altına konulur.
  • Ayvalar tencereye yerleştirilir içerisine nar çiçeği eklenir ve ayvaların orta göbeklerine şeker dökülür.
  • 1 bardak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  • Tereyağı, şeker ve un karıştırılır. Bir süre fırında pişirilir.
  • Kaynayan ayvalar çatalla kontrol edilir, yumuşadığında servise alınır. Üzerine kaymak eklenir. Kıtırlarla servis edilir. Afiyet olsun.

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Ayvalar soyulduktan sonra kararmaması için limonlu suda dinlendirilir. Ayvaların iyi pişmesi için ortasındaki sert çekirdek tabakasının iyi oyulması ve çıkarılan çekirdeklerin ayvalar pişirilirken ortasında durması ayvaya kırmızı rengini verdirir. Ayvanın pişip pişmediğini anlamak için hafif çatal ucuyla bastırılması parçalanmamasını sağlar. Ayva tatlısı pişene kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025