Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi: Kaymaklı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kaymaklı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet ayva
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 avuç ayva çekirdeği
- 1 yemek kaşığı kaymak
Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları temizleyin, ayvalara şekil vermek için ayvanın tam ortasını belirleyip bıçak yardımıyla ayvayı döndürerek zikzaklar çizin ve o çizgilerden ayırın, ikiye bölünücektir.
- Tencereye yerleştirip içlerine ayva çekirdeklerini yerleştirin ve her ayvanın ortasına iki yemek kaşığı şeker ilave edin.
- Kısık ateşte ağzı kapalı pişirin, soğuyunca kaymak ve fındık ile servis edin.