Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaçina Tarifi

Kaymaçina

Kaymaçina Tarifi

Kaymaçina tarifi: Kaymaçina için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaçina nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaçina yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı süt

Kaymaçina tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 160 dereceye ayarlayın.
  • Yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırparak kabartın.
  • Oda sıcaklığındaki sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave edin.
  • Dikkatlice karıştırarak harcı homojen bir kıvama getirin.
  • Sufle kaplarına harcı dökün ve 1 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin.
  • Yaklaşık  35-40 dakika pişirin ve pişen kaymaçinayı oda sıcaklığında soğutun.
  • Soğuyan tatlıları buzdolabında 8 saat dinlendirip servis edin. Afiyetler olsun. :)

Kaymaçina tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz pişirme sırasında ısıya dayanıklı bir kaba su koyarak tatlılarınızın buharda pişmesini sağlayabilirsiniz.

Kaymaçina tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine bir top dondurma veya kaymak koyarak görsel cazibesini artırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025