Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaymaçina Tarifi

Kaymaçina

Kaymaçina Tarifi

Kaymaçina tarifi: Kaymaçina için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaçina nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaymaçina yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 10 adet yumurta

Kaymaçina tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı, şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
  • Azar azar sütü ekleyip, köpürterek çırpıyoruz.
  • Karışımın yarısından fazlasını tepsiye döküp, geri kalanı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz ve tepsiye döküyoruz.
  • Köpükler sönmeden hemen fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırını kapatıp, beş dakika içinde bekletiyoruz.  Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kaymaçina tarifinin püf noktası nedir?

Bu tatlıyı yaparken üzerinin köpük köpük olması, kızarması için çok önemli, çırpma aşamasında sürekli köpürtüyoruz. Vanilya aroması sevenler içine 1 adet vanilya koyabilir. Yumurtaları çok bulduysanız eğer şekerle birlikte orantılı olacak şekilde azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025