Kayısıpare Tarifi
Kayısıpare tarifi: Kayısıpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısıpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kayısıpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 adet büyük boy kayısı (olgun)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 50 mililitre süt (1/4 su bardağı)
- 20 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilin
- 60 gram toz fındık (3/4 su bardağı)
- 35 gram pirinç unu ( 2 yemek kaşığı)
- 20 adet fındık (üzeri için)
Kayısıpare tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın.
- Kayısıları, şeker ve sütü blenderdan pürüzsüz olana kadar çekin.
- Karışımı geniş ve yapışmaz bir tavaya süzün.
- Tavaya tereyağını da ekleyip karışımı ocağa alın.
- Karışım hafifçe koyulaşana kadar 3-4 dakika pişirip zerdeçal ve vanilini ekleyin.
- Karışım koyu sos kıvamını aldığında fındığı da ekleyip pişirmeye 2-3 dakika daha devam edin.
- Son olarak pirinç ununu da ekleyip spatula ile sürekli karıştırarak pürüzsüz olana kadar 7-8 dakika kısık ateşte pişirin.
- Pişen kayısıpareyi hafifçe yağlanmış geniş bir tabağa alın ve 15 dakika kadar oda sıcaklığında soğutun.
- Soğuyan kayısıpareden ufak parçalar koparıp sıkıca yuvarlayın ve ortalarına birer adet fındık koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Kayısıpare tarifinin püf noktası nedir?
Tüketmediğiniz kayısıparelerinizi buzdolabında saklayabilirsiniz.