Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Yulaf Topları Tarifi

Kayısılı Yulaf Topları

Kayısılı Yulaf Topları Tarifi

Kayısılı Yulaf Topları tarifi: Kayısılı Yulaf Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Yulaf Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Yulaf Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 adet kuru kayısı
  • 6 adet hurma
  • 1/2 su bardağı yulaf
  • 2 çay kaşığı tarçın

Kayısılı Yulaf Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru kayısıları ve hurmaları bir kabın içerisine alın. Yumuşaması için üzerine sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın. İyice kurulayın.
  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Kayısı ve hurmaları gelişigüzel doğrayın.
  • Mutfak robotuna önce yulafı ekleyin, incelinceye dek çekin. Ardından doğradığınız kuru meyveleri ilave edin. Yulaf ve meyveler homojen bir hal alana kadar robotta çekmeye devam edin.
  • Karışım çok kuruysa azar azar su ekleyerek çekmeye devam edin.
  • Karışımı geniş bir kabın içerisine alın tarçın ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serin. Yulaflı karışıma dilediğiniz boyutlarda elinizle şekil verin ve yağlı kağıdı serili tepsinin üzerine dizin. Şekil verirken ellerinizi ıslatırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.
  • Buzdolabında en az 1 saat tercihen 3-4 saat dinlendirin. Afiyetle yiyin.

Kayısılı Yulaf Topları tarifinin püf noktası nedir?

Daha fazla tatlandırmak isterseniz içerisine bal ilave edebilirsiniz. Kayısılarınızı gün kurusu ya da sarı kayısı olarak da tercih edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025