Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Yaz Tatlısı Tarifi

Kayısılı Yaz Tatlısı

Kayısılı Yaz Tatlısı Tarifi

Kayısılı Yaz Tatlısı tarifi: Kayısılı Yaz Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Yaz Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Yaz Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kayısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1,5 su bardağı su

Kreması için:

  • 150 gram labne peyniri
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilya

Kayısılı Yaz Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kayısıları iyice yıkayın ve sularını süzdürün.
  • Ardından çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın ve bir tencerenin içine aktarın.
  • Üzerine toz şeker ve su ilave ederek orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Kıvam almaya başladığında içerisine limon ilave edin.
  • Ardından ocaktan alın ve el blenderı yardımıyla güzelce ezin. Birkaç dakika daha ocakta kıvam alması için pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında karıştırarak dinlendirin.
  • Bir kabın içine krem şanti ve soğuk sütü alın, güzelce çırpın.
  • Labne peynirini bir tülbentin içerisine alın. Fazla suyunu süzdürün.
  • Çırpılmış krem şantinin içine labne peynirini ve vanilya ilave edip tekrar çırpın.
  • Servis kaselerinizin tabanına hazırladığınız kayısı püresinden birkaç kaşık alın. Üzerine krem şantili harçtan ilave edin.
  • Buzdolabında 1 saat kadar soğuttuktan sonra süsleyerek servis edin.

Kayısılı Yaz Tatlısı tarifi için servis önerisi

Üzerini taze kayısılarla ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025