Kayısılı Yaz Tatlısı Tarifi
Kayısılı Yaz Tatlısı tarifi: Kayısılı Yaz Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Yaz Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Kayısılı Yaz Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kayısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1,5 su bardağı su
Kreması için:
- 150 gram labne peyniri
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket vanilya
Kayısılı Yaz Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları iyice yıkayın ve sularını süzdürün.
- Ardından çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın ve bir tencerenin içine aktarın.
- Üzerine toz şeker ve su ilave ederek orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Kıvam almaya başladığında içerisine limon ilave edin.
- Ardından ocaktan alın ve el blenderı yardımıyla güzelce ezin. Birkaç dakika daha ocakta kıvam alması için pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında karıştırarak dinlendirin.
- Bir kabın içine krem şanti ve soğuk sütü alın, güzelce çırpın.
- Labne peynirini bir tülbentin içerisine alın. Fazla suyunu süzdürün.
- Çırpılmış krem şantinin içine labne peynirini ve vanilya ilave edip tekrar çırpın.
- Servis kaselerinizin tabanına hazırladığınız kayısı püresinden birkaç kaşık alın. Üzerine krem şantili harçtan ilave edin.
- Buzdolabında 1 saat kadar soğuttuktan sonra süsleyerek servis edin.
Kayısılı Yaz Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerini taze kayısılarla ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.