Kayısılı Vegan Bar Tarifi
Kayısılı Vegan Bar tarifi: Kayısılı Vegan Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Vegan Bar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kayısılı Vegan Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru kayısı
- 2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı çiğ ya da kavrulmuş badem
- 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
Kayısılı Vegan Bar tarifi nasıl yapılır?
- Kuru kayısıları bir tencereye alarak ısıtın. Bu şekilde içindeki doğal şeker ortaya çıkacak ve kayısılar yumuşayacak
- Badem, rendelenmiş Hindistan cevizi ve kuru kayısıları mutfak robotuna alın. Hepsini güzelce parçalayın. Bir spatula yardımıyla kenarlara yapışan kısmı kabın ortasına indirin.
- Çalışır durumdaki robotun içindeki karışıma rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Ardından azar azar taze sıkılmış limon ve portakal suyunu ekleyin.
- Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın. Bir araya gelmeleri için gerekirse biraz daha portakal suyu ekleyin.
- Karışımı bir tepsiye alarak düz bir form verin. Daha kolay dilimleyebilmek için 3-4 saat kadar kurumaya bırakın.
Kayısılı Vegan Bar tarifinin püf noktası nedir?
Dilimlenmiş barları, ısı ve ışık geçirmeyen, kapağı kapalı cam bir kavanozda muhafaza edin.