Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Vegan Bar Tarifi

Kayısılı Vegan Bar

Kayısılı Vegan Bar Tarifi

Kayısılı Vegan Bar tarifi: Kayısılı Vegan Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Vegan Bar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Vegan Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı kuru kayısı
  • 2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı çiğ ya da kavrulmuş badem
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu

Kayısılı Vegan Bar tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru kayısıları bir tencereye alarak ısıtın. Bu şekilde içindeki doğal şeker ortaya çıkacak ve kayısılar yumuşayacak
  • Badem, rendelenmiş Hindistan cevizi ve kuru kayısıları mutfak robotuna alın. Hepsini güzelce parçalayın. Bir spatula yardımıyla kenarlara yapışan kısmı kabın ortasına indirin.
  • Çalışır durumdaki robotun içindeki karışıma rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Ardından azar azar taze sıkılmış limon ve portakal suyunu ekleyin.
  • Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın. Bir araya gelmeleri için gerekirse biraz daha portakal suyu ekleyin.
  • Karışımı bir tepsiye alarak düz bir form verin. Daha kolay dilimleyebilmek için 3-4 saat kadar kurumaya bırakın.

Kayısılı Vegan Bar tarifinin püf noktası nedir?

Dilimlenmiş barları, ısı ve ışık geçirmeyen, kapağı kapalı cam bir kavanozda muhafaza edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025