Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı ve Lavantalı Kek Tarifi

Kayısılı ve Lavantalı Kek

Kayısılı ve Lavantalı Kek Tarifi

Kayısılı ve Lavantalı Kek tarifi: Kayısılı ve Lavantalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı ve Lavantalı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı ve Lavantalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gram un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Tabanı İçin:

  • 6 adet kayısı
  • 1 dal lavanta
  • 2 yemek kaşığı bal

Kayısılı ve Lavantalı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını oda sıcaklığına getirip toz şekerle çırpıp köpürtün.
  • Karışıma yumurtaları ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri de karışıma ekleyip spatula ile karıştırın.
  • Kayısıları ikiye bölün, lavanta çiçekleri ve balla harmanlayın.
  • 18 santimetrelik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kayısıları kalıba dizin.
  • Kek harcını üzerine şeklini koruyacak şekilde azar azar ekleyin. Kalıbı hafifçe vurup harcın oturmasını sağlayın.
  • Keki 175 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından çıkarın 15 dakika dinlendirip kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kayısılı ve Lavantalı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz kekin üzerine daha parlak bir görünüm için bal sürebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025