Kayısılı ve Lavantalı Kek Tarifi
Kayısılı ve Lavantalı Kek tarifi: Kayısılı ve Lavantalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı ve Lavantalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kayısılı ve Lavantalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 100 gram tereyağı
- 100 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 100 gram un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/2 çay kaşığı tuz
Tabanı İçin:
- 6 adet kayısı
- 1 dal lavanta
- 2 yemek kaşığı bal
Kayısılı ve Lavantalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını oda sıcaklığına getirip toz şekerle çırpıp köpürtün.
- Karışıma yumurtaları ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri de karışıma ekleyip spatula ile karıştırın.
- Kayısıları ikiye bölün, lavanta çiçekleri ve balla harmanlayın.
- 18 santimetrelik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kayısıları kalıba dizin.
- Kek harcını üzerine şeklini koruyacak şekilde azar azar ekleyin. Kalıbı hafifçe vurup harcın oturmasını sağlayın.
- Keki 175 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından çıkarın 15 dakika dinlendirip kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kayısılı ve Lavantalı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz kekin üzerine daha parlak bir görünüm için bal sürebilirsiniz.