Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Tavuk Tarifi

Kayısılı Tavuk

Kayısılı Tavuk Tarifi

Kayısılı Tavuk tarifi: Kayısılı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet bütün tavuk
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kilogram kayısı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1/2 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

Kayısılı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın, sonrasında didikleyin ve tereyağında 3-4 dakika kavurun.
  • Bir tavaya iki yemek kaşığı su koyun, kayısıları ikiye bölerek tavaya yerleştirin. Üzerlerine toz şeker serpip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kayısıyı alıp kabuklarını ayırın. Sebzeleri tereyağında 3-4 dakika soteleyin. Tüm malzemeleri tabakta birleştirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025