Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Pratik Lokum Tarifi

Kayısılı Pratik Lokum

Kayısılı Pratik Lokum Tarifi

Kayısılı Pratik Lokum tarifi: Kayısılı Pratik Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Pratik Lokum nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Pratik Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Lokum için:

  • 15 adet kuru kayısı (yumuşak)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı badem unu

İç dolgusu için:

  • 15-20 adet fındık içi (ya da Antep fıstığı içi)

Kayısılı Pratik Lokum tarifi nasıl yapılır?

  • Kayısı, bal ve badem ununu blenderdan geçiriyoruz.
  • Elde ettiğimiz harcı bir kaseye aktarıp 1 saat buzlukta dinlendiriyoruz.
  • Elimize ufak bir miktar alıp üzerine fındık ya da Antep fıstığı ekliyor ve yuvarlıyoruz. Afiyet olsun.

Kayısılı Pratik Lokum tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız kayısılar yeteri kadar yumuşak değil ise sıcak suda 1 saat bekletebilirsiniz. Yumuşak kıvamlı lokum tercih ederseniz buzdolabında muhafaza edebilir. Biraz daha sert olmasını isterseniz buzlukta saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025