Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Muhallebili Tart Tarifi

Kayısılı Muhallebili Tart

Kayısılı Muhallebili Tart Tarifi

Kayısılı Muhallebili Tart tarifi: Kayısılı Muhallebili Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Muhallebili Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Muhallebili Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart hamuru için:

  • 100 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 - 2 su bardağı un
  • 4 - 5 yemek kaşığı soğuk su

Muhallebisi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 - 2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:

  • 10 - 12 adet kayısı

Kayısılı Muhallebili Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Unu genişçe bir kabın içerisine alın. Pudra şekerini ve tuzu ilave edin. Tereyağını da ekleyerek ellerinizle birbirlerine yedirmeye başlayın.
  • Yedirme işlemini unu elinizle sıktığınızda dağılmayacak kıvama gelene kadar devam ettirin. Tereyağı unun içerisinde bezelye taneleri görünümü almalı. Dilerseniz bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz.
  • Kıvamını toparlamak için içerisine soğuk su ilave edin. Elinizle hamurunuzu yoğurmadan toparlayın. Ardından streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenince çıkarıp merdane yardımıyla, tart kalıbınızın büyüklüğünde açın. Fazla gelen hamuru streçleyip buzluğa kaldırabilirsiniz.
  • Tart kalıbınıza hamuru yerleştirin. Çatal yardımıyla hamura delikler açın. Ortasına yağlı kağıt serin ve ağırlık yaratması açısından pirinç, nohut, mercimek vb. gibi bakliyatlardan koyun.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Rengi çok hafif dönünce fırından alıp soğumaya bırakın.

Kayısılı Muhallebili Tart tarifinin püf noktası nedir?

Tart hamurunu pişirdiğimiz tekniğe kör pişirme tekniği deniliyor. Burada amaç hamurun kabarmaması ve düz bir şekilde pişmesi. Özellikle içine muhallebi koyacağımız için bu şekilde pişirmek gerekiyor. Bu adımı mutlaka uygulayın deriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025