Kayısılı Kek Tarifi
Kayısılı Kek tarifi: Kayısılı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Kayısılı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 100 gram şeker
- 150 gram badem tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 6-7 adet kayısı
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı kayısı reçeli
- 1 tatlı kaşığı toz fıstık
Kayısılı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları şeker ile beyazlayana kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi, vanilin ve elenmiş badem tozunu ilave edin ve karışana kadar az karıştırın.
- Bir kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yağlı kağıt serin. Hamuru içine dökün.
- Üstüne yarı yarıya kesilmiş kayısıları koyun. 180 derece sıcak fırında üzeri altın sarısı kızarana kadar pişirin. (35-45 dk)
- Fırından alınca ilk ısısı gidince kayısı reçeli sürün. Tamamen soğuduğunda fıstık serpip, servis edin. Afiyet olsun.