Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Kek Tarifi

Kayısılı Kek

Kayısılı Kek Tarifi

Kayısılı Kek tarifi: Kayısılı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 100 gram şeker
  • 150 gram badem tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 6-7 adet kayısı

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • 1 tatlı kaşığı toz fıstık

Kayısılı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları şeker ile beyazlayana kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi, vanilin ve elenmiş badem tozunu ilave edin ve karışana kadar az karıştırın.
  • Bir kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yağlı kağıt serin. Hamuru içine dökün.
  • Üstüne yarı yarıya kesilmiş kayısıları koyun. 180 derece sıcak fırında üzeri altın sarısı kızarana kadar pişirin. (35-45 dk)
  • Fırından alınca ilk ısısı gidince kayısı reçeli sürün. Tamamen soğuduğunda fıstık serpip, servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025