Kayısılı Kek Tarifi
Kayısılı Kek tarifi: Kayısılı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kayısılı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı margarin (eritilmiş)
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 10 adet kayısı (çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz badem
Üzeri için:
- 5-6 adet kayısı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kayısılı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Ayrı ayrı kapların içerisine yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın.
- Beyazlarını mikser yardımıyla iki katına çıkana kadar çırpın.
- Yumurta sarılarının üzerine şekeri ilave edin ve çırpın. Ardından üzerine margarin ve sütü de ekleyerek karıştırın. Doğranmış kayısıları da ilave edin.
- Bu karışımın içerisine yumurta beyazlarını söndürmemeye özen göstererek aktarın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatulayla karıştırın.
- Çiçek şeklindeki yağlanmış fırın kabına aktarın. Üzerine kayısı dizin, toz şekeri serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-20 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.
Kayısılı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yuvarlak bir kek kalıbında da tarifimizi deneyebilirsiniz.
Kayısılı Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.