Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi

Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi Tarifi

Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi tarifi: Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı haşhaş

Sos için:

  • 15 adet kayısı (ben dondurulmuş kullandım)
  • 1 çay bardağı toz şeker (isteğinize göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı sıcak su

Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye un,şeker, süt ve nişastayı koyup ocağa koymadan önce iyice karıştırın, topaklanma olmasın.
  • Daha sonra ocağa alın, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocağın başından ayrılmayın, sürekli karıştırın dibi tutmasın.
  • Muhallebimiz göz göz olunca içine 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edip ocaktan alın.
  • Vanilya, toz krem şantiyi ve haşhaşı ekleyip mikserle  çırpalım. Pürüzsüz ipeksi bir kıvamı olması lazım.
  • Vaktiniz varsa dolapta bir saat bekletin, soğuyunca daha lezzetli ve hafif oluyor.
  • Dolaptan aldığınız muhallebinin üzeri kabuk tutabilir. Bir püf noktası vereyim, blenderdan ya da mutfak robotundan geçirin. Harika bir kıvamı oluyor.
  • Sosun yapılışı için: Kayısı sosu içinde dondurulmuş kayısı, şeker, nişasta ve sıcak suyu ekleyip tavaya koyalım. Kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alınca ocağı kapatıp blendırdan püre halini alana kadar blend edelim.
  • Tekrar ocağa alıp 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan sosumuzu muhallebimizin üzerine eşit şekilde koyalım.
  • Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025