Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi Tarifi
Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi tarifi: Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 poşet krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı haşhaş
Sos için:
- 15 adet kayısı (ben dondurulmuş kullandım)
- 1 çay bardağı toz şeker (isteğinize göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı sıcak su
Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye un,şeker, süt ve nişastayı koyup ocağa koymadan önce iyice karıştırın, topaklanma olmasın.
- Daha sonra ocağa alın, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocağın başından ayrılmayın, sürekli karıştırın dibi tutmasın.
- Muhallebimiz göz göz olunca içine 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edip ocaktan alın.
- Vanilya, toz krem şantiyi ve haşhaşı ekleyip mikserle çırpalım. Pürüzsüz ipeksi bir kıvamı olması lazım.
- Vaktiniz varsa dolapta bir saat bekletin, soğuyunca daha lezzetli ve hafif oluyor.
- Dolaptan aldığınız muhallebinin üzeri kabuk tutabilir. Bir püf noktası vereyim, blenderdan ya da mutfak robotundan geçirin. Harika bir kıvamı oluyor.
- Sosun yapılışı için: Kayısı sosu içinde dondurulmuş kayısı, şeker, nişasta ve sıcak suyu ekleyip tavaya koyalım. Kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alınca ocağı kapatıp blendırdan püre halini alana kadar blend edelim.
- Tekrar ocağa alıp 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan sosumuzu muhallebimizin üzerine eşit şekilde koyalım.
- Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.