Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Galette Tarifi

Kayısılı Galette

Kayısılı Galette Tarifi

Kayısılı Galette tarifi: Kayısılı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Ceviz katmanı için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker

Kayısılı harç için:

  • 15 adet kayısı
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı şeker

Kayısılı Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için tereyağını, şekeri, pudra şekerini, unu ve tuzu blenderdan geçirelim.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra streç filme sarıp buzlukta en az yarın saat bekletelim.
  • Cevizli katmanı için cevizi tereyağını ve toz şekeri rondodan geçirelim.
  • Kayısılarımızı dilimleyerek şeker ve nişastayla karıştıralım buzdolabında hamurumuz hazır olana kadar dinlendirelim.
  • Hamurumuz buzluktan çıktıktan sonra iki tane yağlı kağıt arasına alarak yuvarlak bir şekil vererek açalım.
  • Hamurumuz tart kalınlığında olunca (çok inceltmemeye dikkat edin) ortasına önce cevizli katmanı sonrasında kayısıları dizelim ve kenarlarını ortasına doğru katlayalım.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kayısılı Galette tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağını soğuk kullanmanız galette’in kıtırlığını adına çok önemli. Galette’i fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekleyin yoksa kırılabilir. Galette hamurunuzu açarken iki yağlı kağıt arasında kolaylıkla açabilirsiniz. Çok ince açmamaya dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025