Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti Tarifi
Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti tarifi: Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase kuru kayısı
- 1 kase badem (soyulmuş)
- 4 adet karanfil
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 adet tarçın
- 2 dilim limon
Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şeker ve su tencereye alınır. Şekeri eriyene kadar kaynatılır.
- kaynadıktan sonra yıkadığımız kayısı, bademler, limon, tarçın kabuğu ve karanfil eklenir 8-10 dakika kaynatılmaya bırakılır.
- Sonra altı kapatılarak oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
- Buz küpleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.