Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti Tarifi

Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti

Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti Tarifi

Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti tarifi: Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 kase badem (soyulmuş)
  • 4 adet karanfil
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet tarçın
  • 2 dilim limon

Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şeker ve su tencereye alınır. Şekeri eriyene kadar kaynatılır.
  • kaynadıktan sonra yıkadığımız kayısı, bademler, limon, tarçın kabuğu ve karanfil eklenir 8-10 dakika kaynatılmaya bırakılır.
  • Sonra altı kapatılarak oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
  • Buz küpleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025