Kayısı Tatlısı Tarifi
Kayısı Tatlısı tarifi: Kayısı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Kayısı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 adet kuru kayısı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 15 adet ceviz içi (ortadan ikiye bölünmüş şekilde)
Süslemek için:
- 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Kayısı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları yıkayın ve üstüne çıkacak kadar su doldurup, mümkünse bir gece değilse en az 3 saat kadar bu şekilde suda bekletin.
- Daha sonra o beklettiğiniz suyla beraber kayısıları bir tencereye alın. Toz şekeri ekleyin ve ara ara karıştırarak, kayısılar yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişirin.
- Pişince limon suyunu ekleyin ve ocaktan alıp soğuması için bir kenara alın.
- Kayısılar soğuyunca şerbetten çıkartın ve içlerine birer yarım ceviz koyun.
- Toz antep fıstığını bir yayvan kaba alın ve içini cevizle doldurduğunuz her bir kayısı tatlısının açık kısmını antep fıstığına batırdıktan sonra bir servis tabağına dizin ve servis edin.
Kayısı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz üstlerine kaymak koyarak da servis edebilirsiniz. Servisten önce dolapta dinlendirirseniz daha da güzel olacaklardır.