Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi Tarifi

Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi

Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi Tarifi

Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi tarifi: Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 adet kayısı
  • 100 mililitre su
  • 210 gram şeker
  • 700 mililitre süt
  • 30 gram nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 30 gram un
  • 2 adet damla sakızı (2 küçük parça)

Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak muhallebiyi yapmak için süte un, nişasta ve 150 gram şekeri dökün. Ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya yakın vanilyayı ve damla sakızı ekleyin. 2-3 dakika kaynatın.
  • Pişen muhallebiyi blanderdan geçirip kaselere paylaştırın. İlk sıcaklığı çıkmış olacak.
  • Muhallebi dinlenirken, kayısı sos için kayısıların çekirdeğini çıkartıp doğrayın.
  • Başka bir tencerede 60 gram şeker ve su ile kayısıları pişirin.
  • İyice piştikten sonra içine 1 çay kaşığı nişasta koyun 1 dakika kadar kaynatıp en son sosunuzu da blanderdan geçirin.
  • Hepsini bir kupta birleşitirin. Afiyet olsun.

Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Sosunuzun içine arzu ederseniz bir çimdik tarçın ekleyebilirsiniz.

Kayısı Soslu Sakızlı Muhallebi tarifi için servis önerisi

Hazırladığınız muhallebiniz oda sıcaklığına gelince buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin. Üzerine taze nane yaprakları koyarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025