Kayısı Soslu Fırın Tavuk Tarifi
Kayısı Soslu Fırın Tavuk tarifi: Kayısı Soslu Fırın Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Soslu Fırın Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kayısı Soslu Fırın Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 parça kemiksiz tavuk kalça (derisi çıkarılmış)
- 6 yemek kaşığı kayısı marmeladı
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Servis için:
- 4-5 yaprak fesleğen
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5-6 parça ızgara edilmiş havuç
Kayısı Soslu Fırın Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Bir fırın kabının içerisine , tavukları yerleştirin ve üstlerini tuz ve karabiberle çeşnilendirip, bir kenara alın.
- Sosunu hazırlamak için; kayısı marmelatını, soya sosunu ve hardalı bir sos tenceresine alın. Üstlerine sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak 6-7 dakika kaynatın ve sonra altını kapatın.
- Hazırladığınız sosu, fırın kabındaki tavukların üstünü güzelce kapatacak şekilde tavukların üstüne dökün ve ardından önceden ısıtılmış 220 derece fırına sürüp yaklaşık 40 dakikalığına pişmeye bırakın.
- On dakikalık aralıklarla fırının kapağını açın ve bir kaşık yardımıyla, fırın kabının içindeki sostan tavukların üstüne gezdirip, fırının kapağını tekrar kapatın.
- Pişirme süresinin sonunda tavukları fırından alın, servis tabağına yerleştirin. Üstlerini doğranmış fesleğen yapraklarıyla süsleyin, yanında süzme yoğurt ve ızgara edilmiş havuçlarla servis edin.
Kayısı Soslu Fırın Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Eğer acılı lezzetleri seviyorsanız, sos malzemesinde acılı hardal kullanabilir ya da toz acı biber ekleyebilirsiniz.