Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli tarifi: Kayısı Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 küçük kavanoz
Kayısı Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kayısı
- 1 kilogram şeker
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kayısı Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle çekirdeklerinden ayrılmış ve doğranmış kayısıları derin bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine toz şekeri ekliyoruz ve bir geve önceden serin bir yerde suyunun çıkması için bekletiyoruz.
- Tencereyi ocağa alıyoruz. 15 dakika kadar orta ateşte kaynatıyoruz.
- Limon tuzunu ve tereyağını da ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra kavanozlara paylaştırabilirsiniz. Afiyet olsun.