Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli tarifi: Kayısı Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısı Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kayısı
  • 1 kilogram şeker
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kayısı Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle çekirdeklerinden ayrılmış ve doğranmış kayısıları derin bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerine toz şekeri ekliyoruz ve bir geve önceden serin bir yerde suyunun çıkması için bekletiyoruz.
  • Tencereyi ocağa alıyoruz. 15 dakika kadar orta ateşte kaynatıyoruz.
  • Limon tuzunu ve tereyağını da ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcaklığı gittikten sonra kavanozlara paylaştırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025