Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli tarifi: Kayısı Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Kayısı Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. kayısı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/4 adet limonun suyu
Kayısı Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dörde bölün ve orta boy bir tencerenin içerisine alın.
- Tencereye aldığınız kayısıların üzerine şekeri ilave edin ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Böylece sularını salmış olacaklar.
- Ertesi gün ocağın üzerine alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp kıvamlanmaya bırakın.
- Üstlerinde köpükler oluştukça bir kepçe yardımı ile alın ve atın. Kıvam aldığında içerisine limonun suyunu ilave edin ve karıştırın. Kapağını kapatarak bu şekilde 5 dakika daha kaynatın.
- Reçel iyice kıvam aldığında altını kapatın. Reçel soğuduğunda cam bir kavanozun içine alın. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin. Afiyet olsun.
Kayısı Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Limonu ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan almalısınız. Kıvamının çok cıvık ya da çok katı olmamasına dikkat edin. Kayısılarınız yeteri kadar suyunu salmazsa ekstra su ilavesi yapabilirsiniz 1 su bardağı kadar. 1 büyük kavanoz 10 porsiyon olarak hesaplanmıştır.
Kayısı Reçeli tarifi için servis önerisi
Dilerseniz kayısı çekirdeklerini pişen reçelinize ekleyerek çıtır ve tat katabilirsiniz.