Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli tarifi: Kayısı Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısı Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 kilogram kayısı
  • 6 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Kayısı Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Kayısıların saplarını koparıp yıkayın. Süzdükten sonra üçe bölüp bir tencereye alın, üzerine şekeri dökün.
  • Bir gece o şekilde bekletin. Bir gün sonra şeker erimiş, kayısı da suyunu vermiş olacak. Ocağa alıp 25-30 dakika kaynatın. Kaynayınca üzerine çıkan köpüğü alın.
  • Limon tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Sonra üzerini temiz bir örtüyle örtün, çok sulu olmadığı için 1-2 gün güneşte bekletin. Kaplara paylaştırın. Afiyet olsun.

Kayısı Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Reçele su değmesin yoksa şekerlenir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025