Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli tarifi: Kayısı Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Kayısı Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 kilogram kayısı
- 6 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Kayısı Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıların saplarını koparıp yıkayın. Süzdükten sonra üçe bölüp bir tencereye alın, üzerine şekeri dökün.
- Bir gece o şekilde bekletin. Bir gün sonra şeker erimiş, kayısı da suyunu vermiş olacak. Ocağa alıp 25-30 dakika kaynatın. Kaynayınca üzerine çıkan köpüğü alın.
- Limon tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Sonra üzerini temiz bir örtüyle örtün, çok sulu olmadığı için 1-2 gün güneşte bekletin. Kaplara paylaştırın. Afiyet olsun.
Kayısı Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Reçele su değmesin yoksa şekerlenir.