Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Kayısı Marmelatlı Kurabiye tarifi: Kayısı Marmelatlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Marmelatlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kayısı Marmelatlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 - 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 küçük kase kayısı marmeladı
Kayısı Marmelatlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kurabiye hamurunun tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırılır. Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Ortalarına oklava tarzı bir aparatla oyuklar yapılır.
- 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından hemen alıp pudra şekeri serpilir. Ortasına kayısı marmelatı konur.
- Ardından servis edilir. Afiyetler olsun!
Kayısı Marmelatlı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiye hamurunun 15 dakika buzdolabında bekletilmesi lezzetine lezzet katacaktır.