Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Kayısı Marmelatlı Kurabiye

Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Kayısı Marmelatlı Kurabiye tarifi: Kayısı Marmelatlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Marmelatlı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısı Marmelatlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 - 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 küçük kase kayısı marmeladı

Kayısı Marmelatlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Kurabiye hamurunun tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırılır. Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Ortalarına oklava tarzı bir aparatla oyuklar yapılır.
  • 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından hemen alıp pudra şekeri serpilir. Ortasına kayısı marmelatı konur.
  • Ardından servis edilir. Afiyetler olsun!

Kayısı Marmelatlı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiye hamurunun 15 dakika buzdolabında bekletilmesi lezzetine lezzet katacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025