Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayısı Marmelatı Tarifi

Kayısı Marmelatı

Kayısı Marmelatı Tarifi

Kayısı Marmelatı tarifi: Kayısı Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Kayısı Marmelatı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayısı Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kayısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Pişirmek için:

  • 1 adet Pişirici

Kayısı Marmelatı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak çekirdeklerini çıkarıp kayısıları mutfak robotundan geçirin.
  • Robottan geçirdiğiniz kayısıları, toz şekeri ve suyu Vestel Ziyafet Pişirici’nizin tenceresine alın ve karıştırdıktan sonra Ziyafet’in kapağını kapatın.
  • Daha sonra pişiricinizi 8 numaralı Reçel modunda çalıştırın ve geri sayım başladıktan sonra 20 dakika geçene dek pişirin.
  • Vestel Ziyafet Pişirici’nizin buhar tahliyesini sağladıktan sonra kapağını açın.
  • Kapağı açtıktan sonra limon suyunu ekleyip Vestel Ziyafet’i 5 numaralı Et Sote moduna getirerek koyu akışkan hale gelene kadar tahmini 15 dakika ara ara tabandan karıştırarak pişirin.
  • Son olarak tereyağını da ekleyip karıştırın.
  • Kayısı marmelatını sıcakken kavanozlayıp soğuduktan sonra kahvaltılarınızda, kurabiyelerinizde ya da tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Ziyafet olsun.

Kayısı Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?

Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025