Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayık Pasta Tarifi

Kayık Pasta

Kayık Pasta Tarifi

Kayık Pasta tarifi: Kayık Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kayık Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayık Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için:

  • 2 su bardağı badem içi
  • 4 dilim etimek (veya 2 yemek kaşığı galeta unu)
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram tereyağı (eritilip soğutulmuş)
  • 1,5-2 su bardağı süt (aldığı kadar)

Kayık Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtalar, tereyağı, şeker krema haline getirilir. Sıvı yağ, vanilya ve un eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Yarım saat dinlendirildikten sonra tekrar yoğrulur.  Kalıba yerleştirilir.

Kayık Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Bademi rondoda güzelce un haline getirmeye özen gösteriniz. İç harcı hazırlandıktan sonra bekleme süresinde tekrardan katılaşabilir, süt ekleyerek çok sıvı veya çok katı olmayacak şekilde hazırlayınız. Tarifin orijinalinde orta boy oval tart kalıpları kullanılmaktadır. Bu şekilde de kalıplara yerleştirerek tarifi yapabilirsiniz. 24 adet çıkacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025