Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaya Kurabiye Tarifi

Kaya Kurabiye

Kaya Kurabiye Tarifi

Kaya Kurabiye tarifi: Kaya Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kaya Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaya Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram sana margarin
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 adet yumurta

Kaya Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Margarini eritin ve erimiş margarini oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
  • Unu, şekeri, yumurtayı, kabartma tozunu, fındığı ve kuru üzümü ekleyip karıştırın.
  • En son ılınmış margarini ekleyin ve karıştırın.
  • Bu aşamada tahta kaşık kullanabilirsiniz, hamur cıvık bir hal alacaktır. Kıvam için daha fazla un eklemeyin.
  • Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yemek kaşığıyla düzgün aralıklar olacak şekilde yerleştirin.
  • Fırın gücünüze göre değişmekle beraber yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından almadan önce pembeleşmesine özen gösterin. Fazla kızartmadan fırından çıkartın ve ızgara üzerine soğutarak servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Kaya Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamura kıvam aldırmak için ekstra un ilave etmeyin. Hamurun şekilsiz olması ve özelliği itibariyle cıvık bir hamur hazırlanmalıdır. Kurabiyeleri fazla kızartmayın. Aksi takdirde çok sert kurabiyeler elde edersiniz.

Kaya Kurabiye tarifi için servis önerisi

Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025