Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavurmalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı Yumurta

Kavurmalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı Yumurta tarifi: Kavurmalı Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Yumurta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavurmalı Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
  • 5 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kavurmalı Yumurta tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşı eti bir tencereye koyun. Suyu da ekleyip kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sıvı yağı ve tereyağını ekleyin.  5-6 dakika kavurun.
  • Tuzu ve baharatları ilave edip tatlandırın.
  • Eti karıştırıp bir kaç yerine çukur açın. Yumurtaları kırın.
  • Üzerilerine birer çimdik tuz serpin.
  • İster tamamıyla karıştırarak, ister tüm bırakarak yumurtaları pişirin. Afiyet olsun.

Kavurmalı Yumurta tarifinin püf noktası nedir?

Yemeği kısık ateşte pişirin. Yüksek ateşte et sertleşip lezzetini yitirir.

Kavurmalı Yumurta tarifi için servis önerisi

Üzerine ocağı kapatmadan hemen önce kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz. Sıcak servis edilmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025