Kavurmalı Yumurta Tarifi
Kavurmalı Yumurta tarifi: Kavurmalı Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kavurmalı Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
- 5 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kavurmalı Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Kuşbaşı eti bir tencereye koyun. Suyu da ekleyip kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. 5-6 dakika kavurun.
- Tuzu ve baharatları ilave edip tatlandırın.
- Eti karıştırıp bir kaç yerine çukur açın. Yumurtaları kırın.
- Üzerilerine birer çimdik tuz serpin.
- İster tamamıyla karıştırarak, ister tüm bırakarak yumurtaları pişirin. Afiyet olsun.
Kavurmalı Yumurta tarifinin püf noktası nedir?
Yemeği kısık ateşte pişirin. Yüksek ateşte et sertleşip lezzetini yitirir.
Kavurmalı Yumurta tarifi için servis önerisi
Üzerine ocağı kapatmadan hemen önce kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz. Sıcak servis edilmeli.