Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavurmalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı Yumurta

Kavurmalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı Yumurta tarifi: Kavurmalı Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Yumurta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavurmalı Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram kavurma
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kavurmalı Yumurta tarifi nasıl yapılır?

  • Blok şeklinde kesilmiş kavurmayı elinizle ya da bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın.Kullanacağınız tava ya da sahanı ocakta kızdırın. Kavurma parçalarını renk alana ve yağını bırakana kadar orta ateşte kavurun.
  • Kişi sayısı ile doğru orantılı olarak kullanacağınız kadar yumurtayı sarısını dağıtmadan dikkatli bir şekilde tek tek tavaya kırın.Yumurta beyazlarının tavanın geneline yayılmasını sağlayın. Tuzu yumurtaların üzerine de gelecek şekilde serpiştirin.
  • Arzuya göre tavanın üzerine büyük boy, cam bir kapak kapatın. Yumurta beyazları koyulaşıp, sarıları göz göz olana kadar yumurtaları kısık ateşte pişirin.Yumurtalara ekmek banıp, bu keyfi sevdiklerinizle paylaşın.

Kavurmalı Yumurta tarifinin püf noktası nedir?

Arzuya göre ½ tatlı kaşığı tereyağında yemeklik doğradığınız kuru soğanı kavurduktan sonra kavurmaları ekleyip, yumurtaları pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025